Bydlí se jim fantasticky! Byt ve venkovském stylu s boho prvky ušitý na míru mladé rodině

0
75

Jemné, lehké, vzdušné. Takový prostor vytvořila designérka Odette Kmeť Fedorová pro svou kamarádku. Béžový romantický interiér s prvky boho dotvořil místo, kde svůj nový domov našla mladá rodinka.

Designérka Odette se k projektu dostala ve fázi, kdy již stěny byly postaveny, otvory na dveře vybourány, podlaha položena. Její kamarádka ji požádala o pomoc při řešení designu svého bytu. Majitelům bytu se velmi líbí romantický a venkovský styl, jen potřebovali návod, jak to správně uchopit i ve svém domově.

Byt se nachází v developerském projektu novostaveb v širším centru Košic, proto se designérce žádalo romantický, venkovský styl trošku více propojit se současným prostředím města. Jednoduše vytvořit moderní prostor v moderním domě. Ale tedy propletený prvky romantiky, vždyť zde bude bydlet mladá rodinka, která se cítí v romantickém prostoru dobře. A že to vyšlo na jedničku, potvrzují všichni členové domácnosti, jsou naprosto nadšeni, bývá se jim tady fantasticky.

Béžová v propojení
Design v celém bytě je světlý, lehounký, v naturálním tónu. Pro majitele je to klidná oáza, kam chodí nabrat sílu po celodenních povinnostech. Už při vstupu vidíme, že vcházíme do interiéru, který byl navrhován se smyslem pro detail a v jemném ladění. Vzdušnost se docílila jednotnou barevností, hraje zde prim béžová doplněná jemným odstínem tyrkysové.

„Při vstupu jsme dali vyrobit vestavěnou skříň i se zrcadly, nicméně zde bývají i holky a poslední kontrolní pohled před odchodem je nutnost,“ usmívá se designérka Odette. V rámci prostoru nebylo možné pokračovat vestavěnou skříní, neboť chodba se zužovala a vzala by mnoho prostoru z průchodu, proto pokračuje knihovnou. „Tu jsme vsunuli do výklenku na způsob vestavěné skříně. Proto chodba působí jednolitě. Knihovnu osvětlují černá samostatná světla. Jsou čtyři, pro každou část knihovny jedno. Takové prvky mám ráda, jsou funkční a učiní prostor zajímavým,“ radí designérka.

„Pro mě je na prvním místě klient, on bude v interiéru vařit, spát, žít. Proto se vždy snažím skloubit všechny požadavky tak, aby byt odrážel jedinečnost a potřeby daného člověka.“

Život kolem stolku
Bydlí zde mladá rodinka a já jsem se snažila navrhnout prostor tak, aby se zde cítili nejlépe, jak jen to jde. Brala jsem v úvahu, že dcerka majitelů hraje na klavíru, proto jsme ho aktivně zapojili do obývacího prostoru, ať netráví čas odděleně. Také sezení v obývacím pokoji je navrženo způsobem, aby přijalo, co nejvíce návštěv. Majitelé rádi hosté kamarádů či rodinu, tak ať je na to dostatek prostoru.

Předchozí článekChci, aby vypadal internacionálně…“ V bytě, který má daleko k panelákové klasice
Další článekSkleněné obklady za kuchyňskou linku