Štědrý prostor čtyřpokojáku podtrhly designérky minimalistickým designem

0
46

Toužili bydlet v blízkosti centra velkoměsta kvůli práci i dětem, ale bez prostorových omezení a obklopení zelení jako v rodinném domě. Mladý muž nakonec našel pro svou rodinu přesně to, co hledal – prostorný, dobře prosvětlený čtyřpokojový byt v příjemném rezidenčním komplexu na Kolibě.

„Tato realizace interiéru je důkazem toho, že dobrá dispozice, kvalitní přírodní materiály a správně zvolené zařízení a doplňky v decentních barvách dokážou navodit pocit útulnosti a vytvořit příjemné místo k životu.“ – Ing. arch. Zdenka Virdzeková, Michaela Merešová, autorky interiéru, arcada.sk

Komfortní velikost obytné plochy a velkorysá vyvýšená terasa s předzahrádkou dokonale zapadly do jeho představ o příštím bydlení. Po prohlídce holobytu se potěšil bonusu navíc: díky osazení bytového domu v kopci byt ze všech obytných místností nabízí úžasný výhled na město. Pocítil, že toto je to místo pro jejich ideální domov.
Aby i zařízení a celý interiér odpovídaly vysoce nastavené laťce kvality, oslovil ke spolupráci interiérové ​​studio Arcada s kreativním duem architektky Zdenky Virdzekové a interiérové ​​designérky Michaely Merešové, jejichž reference mladých majitelů zaujaly.

stěna v moderním obývacím pokoji s dekorativním lamelovým dřevěným obkladem, tapetou a závěsnými skříňkami
Závěsné skříňky působí oproti těm klasicky položeným na podlaze vizuálně odlehčeně. Foto: Juraj Špaček

V té době už byl holobyt ve finální fázi nadstandardního vybavení – s dokončenými koupelnami a kvalitními dubovými parketami. Proto se autorky návrhu interiéru shodly s majitelem, že do dispozice, se kterou se hned ztotožnili, nebudou zasahovat. Líbila se jim nejen otevřenost společenské zóny do exteriéru s pěkným výhledem, ale také zakomponování praktických prostor v rámci bytu jako velký šatník u ložnice rodičů, sklad či prádelna a samozřejmě dvě koupelny a samostatná toaleta.

Dokonale vyladěný
Vyřešit zařízení interiéru primárně potřebovali v hlavní společenské části, ve vstupních prostorách a v rodičovské ložnici. Vstupní představy majitele se nesly v duchu nadčasového moderního designu a prakticky zařízeného prostoru. „Při tvorbě jsme vycházeli iz lokality a stylu stavby tohoto moderního bytového komplexu,“ vysvětlují autorky. „Pro podporu elegance a nadčasovosti jsme zvolili paletu méně výrazných pastelových a neutrálních barev.“

Základní koncept tvoří přírodní dřevo na parketách a efektních lamelách v kuchyni, obývacím pokoji i předsíni. Jeho teplý odstín neutralizují šedé tóny na tapetách spolu s klasickou dvojicí bílé a černé. Punc útulnosti dotáhla v interiéru hnědá, od nejsvětlejších odstínů světlé béžové na sedačce a kuchyňské lince až po tmavě hnědé závěsy. Do této plejády jemných barev přinesl příjemný akcent pastelově modrý koberec s bílým geometrickým vzorem a velká antracitová taburetka.

prostorný obývací pokoj v novostavbě na Kolibě zařízený v moderním duchu v neutrálních a pastelových barvách
Svůj podíl na vytvoření útulnosti má v interiéru kromě textilních doplňků také interiérová zeleň. Otevřenému modernímu interiéru svědčí spíše větší rostlina či malý stromek než mnoho malých květů.

V kuchyni, která je součástí otevřené obytné zóny, zvolily autorky zajímavou kompozici na horních skříňkách: Zatímco bílá dvířka ve vysokém lesku téměř splývají s bílou stěnou, dvě černé orámované otevřené police na sebe poutají veškerou pozornost. Ve výsledku tak působí kuchyně odlehčeně a designově. Celý interiér působí kompaktně, kompozičně vyváženě a útulně.

O dostatek přirozeného světla a také optické zvětšení všech obytných místností se postarala velká prosklení s výhledem na město.

Předchozí článekSkleněné obklady za kuchyňskou linku
Další článekVyžeňte z domova všednost! 17 nápadů pro jarní refresh interiéru